Dni przed Świętem Niepodległości to doskonała okazja, by wprowadzić temat związany z patriotyzmem, porozmawiać z dziećmi na temat symboli narodowych i pomóc im zrozumieć, dlaczego są tak ważne dla każdego obywatela Polski. Cały tydzień rozmawialiśmy o naszym, kraju, ciekawych miejscach, polskich krajobrazach oraz jako jednym z państw cxłonkowskich Unii Europejskiej. Uwieńczeniem zrealizowanej tematyki było przygotowanie cebularzy jako potrawy, z której słynie nasz region. Jeżyki mogły sprawdzić swoje umiejętności kulinarne. Dzieciom bardzo spodobał się pomysł, potem efekty i doznania smakowe. A tak wyglądały kolejne etapy powstawania cebularzy.
Lubelskie cebularze u Jeżyków
- Pobierz artykuł w formie pliku Pdf
- Drukuj treść tego artykułu
- Powrót do poprzedniej strony
- Kontakt na stronie Kontakt